banner5-kus

TASARIM • YAZILIM • SOSYAL MEDYA • E-TİCARET

Ana Sayfa / HAKKIMIZDA /

NE VE NASIL YAPIYORUZ?

Web sayfaları oluşturma - adım adım...

Bir web sitesi oluşturma sürecinde müşterilerimizle sürekli iletişim halindeyiz, sonuçta bize en kabul edilebilir çözümü sağlayacak fikir ve teklif alışverişinde bulunuyoruz.Müşterilerimizin çoğu bizimle referans yoluyla iletişime geçti.
Her yeni projeye planlamadan tamamlanmaya kadar özel bir dikkatle yaklaşıyoruz. Web sitesi oluşturma sürecini her müşterinin özel ihtiyaçlarına ve hedeflerine göre uyarlıyoruz. Büyük, tasarım yoğunluklu katılımlar için web sitesi geliştirme sürecimiz genellikle aşağıdaki adımları içerir:

  • Planlama / araştırma / danışma
  • Web sitesi konseptinin oluşturulması
  • Web tasarımının oluşturulması
  • HTML5/CSS/JS web sitesi kodlaması
  • Web sitesi programlama
  • Web sitesi testi
  • Web sitesi yayınlama

1. Planlama / araştırma / danışma

Web siteleri oluşturmanın ilk adımı genellikle müşteriyle yapılan bir toplantıdır. Bu toplantı, web sitesinin hedeflerini ve amacını, nasıl görünmesi ve çalışması gerektiğini daha iyi anlamamızı sağlaması açısından son derece önemlidir. Bu aynı zamanda müşterinin fikirlerini, hedef kitlesini ve bir web sitesinin başarılı bir şekilde oluşturulması için önemli olan diğer ayrıntıları özetlemesi için bir fırsattır.
Bu toplantı sırasında müşterinin ihtiyaçlarını anlamak için bir dizi soru soruyoruz. Önemli sorulardan bazıları şunlardır:

Web sitesinin hedefleri nelerdir? Bir web sitesi oluşturarak neyi başarmak istiyorsunuz?
Web sitesi kimin içindir? Hedef kitle kim?
Bir web sitesinin metin, resimler, videolar ve diğer multimedya içeriği gibi ana unsurları nelerdir?
Web sitesinin işlevselliği için temel gereksinimler nelerdir? Örneğin, web sitesi ürünlerin satın alınmasına mı yoksa randevu alınmasına mı olanak sağlamalı?
Bir web sitesi tasarımı nasıl olmalı? Müşteri hangi renkleri, yazı tiplerini, resimleri ve grafikleri kullanmak istiyor?
Bir web sitesi oluşturmak için bütçe nedir?

2. Web sitesi konseptinin oluşturulması
Web sitesinin hedefleri, ihtiyaçları ve işlevleri açıkça tanımlandıktan sonra web sitesi oluşturmanın bir sonraki adımı bir konsept veya tel çerçeve oluşturmaktır. Konsept veya tel çerçeve, bir web sitesindeki öğelerin düzeninin görsel bir temsilidir, ancak ayrıntılı grafikler ve tasarım yoktur.

Tel kafes, müşteriye web sitesinin nasıl görüneceği ve çalışacağı konusunda net bir fikir sağlar. Gezinme, metin, resimler, videolar ve diğer multimedya içeriği gibi öğelerin düzenini görselleştirmeye yardımcı olur. Bu önemlidir çünkü web sitesini oluşturmak için neye ihtiyaç duyulduğunu belirlememize ve müşterinin vizyonunun pratikte nasıl görüneceğini görmesine olanak tanır.

Tel kafes, tasarım ve grafiklerden ziyade sayfadaki öğelerin düzenine odaklandığından genellikle ayrıntılı değildir. Müşteri ile işbirliği içinde, detaylı tasarıma başlamadan önce tel çerçeveyi müşterinin ihtiyaç ve isteklerine göre ayarlıyoruz.

 

3. Web tasarımı
Web sitesinin hedefleri ve ihtiyaçları net bir şekilde tanımlanıp tel kafes oluşturulduktan sonra web sitesi oluşturmanın bir sonraki adımı web tasarımının oluşturulmasıdır.
Web tasarımı, bir web sitesinin düzeni, renkleri, yazı tipleri ve görselleri de dahil olmak üzere tüm görsel öğelerini kapsar. Tasarım önemlidir çünkü ziyaretçileri çekecek ve elde tutacak çekici ve kullanıcı dostu bir web sitesi oluşturmaya yardımcı olur.
Tasarımın web sitesinin hedefleri ve müşterinin ihtiyaçları ile uyumlu olması gerektiğini akılda tutmak önemlidir.
Bir web tasarımı oluştururken duyarlı web tasarımını dikkate almak önemlidir. Responsive web tasarımı, bir web sitesinin cep telefonları, tabletler ve bilgisayarlar da dahil olmak üzere tüm cihazlarda işlevsel ve estetik açıdan çekici olacak şekilde farklı ekran boyutlarına uyum sağlama şeklini ifade eder.
Web tasarım teklifinin sunulması ve müşteri tarafından onaylanmasının ardından sayfayı kodlamaya başlıyoruz.

 

4. HTML5/CSS/JS web sitesi kodlaması
Web sitesi tasarımı tamamlandıktan sonra, web sitesi oluşturmanın bir sonraki adımı HTML ve CSS kodunu oluşturmaktır.

HTML (Hiper Metin İşaretleme Dili), web sayfaları oluşturmak için temel dildir. Metin, görseller, videolar ve diğer öğeler de dahil olmak üzere bir web sitesinin yapısını ve içeriğini açıklar. CSS (Basamaklı Stil Sayfaları), renkler, yazı tipleri, boyutlar, konumlar ve çeşitli efektler dahil olmak üzere bir web sayfasının düzenini ve stilini tanımlamak için kullanılan bir dildir.

Duyarlı web tasarımı da bu adımda önemli bir faktördür; çünkü web sitesinin farklı ekran boyutlarında ve cihazlarda iyi görünmesi ve çalışması için HTML ve CSS kodunun yazılması gerekir.

HTML ve CSS kodu hazır olduğunda, işlevselliği, düzeni ve duyarlı tasarımı kontrol etmek için web sitesini test ederiz. Bu, web sitesinin tüm ziyaretçiler için iyi görünmesini ve iyi çalışmasını sağlamak için cihazlar arası ve tarayıcılar arası testleri içerir. W3C standartlarına
göre profesyonelce kodlama yapıyoruz .

 

5. Web sitesi programlama
Programlamayı PHP dili ( CakePHP çerçevesi ) ve MySQL veritabanı kombinasyonunu kullanarak gerçekleştiriyoruz . CakePHP, hızlı ve kolay bir şekilde web uygulamaları ve web siteleri oluşturmak için kullanılan, PHP programlamaya yönelik ücretsiz, açık kaynaklı bir çerçevedir.
Web siteleri oluştururken CakePHP, zorlu iş mantığına sahip basit ve en karmaşık web sitelerini geliştirmek için kullanılabilir. Bu çerçeve, web sayfalarının daha hızlı ve daha kolay geliştirilmesini sağlar ve aynı zamanda kod yürütme sırasında hata kontrolü yapıldığından geliştiricilere güvenlik ve güvenilirlik sağlar.
Programlarken MVC mimarisini kullanıyoruz . MVC mimarisi (Model-View-Controller), program kodunun mantıksal birimlere ayrılmasına yardımcı olur, program kodunu daha şeffaf hale getirir ve web uygulamalarını daha hızlı oluşturur.

 

6. Web sitesi testi
Web sitesi oluşturulup programlandıktan sonra işlevselliğinin ve güvenliğinin test edilmesi gerekir. Buna, tüm işlevlerin ve bağlantıların doğruluğunun kontrol edilmesi, sayfanın farklı cihaz ve tarayıcılarda görüntülenmesinin doğruluğunun kontrol edilmesi ve olası tehditleri önlemek için güvenlik özelliklerinin test edilmesi de dahildir.

Testler genellikle üretim ortamından izole edilmiş özel bir test sunucusunda gerçekleştirilir. Bu, testin gerçek web sunucusunda gerçekleştirilmemesini sağlar; bu durum, web sitesi erişilebilirliğine veya başka sorunlara neden olabilir.

 

7. Web sitesinin yayınlanması
Web sitesi oluşturulduktan, test edildikten ve hatalar düzeltildikten sonra web sitesini üretim sunucusuna aktarmanın zamanı geldi.

Web sitesinin üretim sunucusuna aktarılması, web sitesine erişim için gerçek adres görevi görecek dosyaların, veritabanının ve diğer gerekli öğelerin sunucuya yerleştirilmesi anlamına gelir. Web sitesi artık kamu kullanımına açık olduğundan bu adım son derece önemlidir.

Geçiş yapmadan önce, olası güvenlik tehditlerini önlemek için sunucunun düzgün şekilde yapılandırıldığından ve güvenliğinin sağlandığından emin olmak önemlidir. Ayrıca web sitesine ait tüm unsurların sunucuya yüklenip yüklenmediğini, veritabanındaki tüm verilerin doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmek de gereklidir.